People's Summit, 2015, Brussel

Parallelt med toppmøtet mellom EU og CELAC i Brussel møtes en rekke sosiale bevegelser fra de to regionale blokkene til folkekongress i Brussel.

61 statsledere, ministre og regjeringssjefer fra de 28 EU-landene og de 33 landene i sammenslutningen for Latinamerikanske og Karibiske Stater (CELAC) er samlet i Brussel for det to dager lange EU-CELAC toppmøtet. Toppmøtet holdes hvert 2. år, og har siden det første møtet i 1999 blitt den viktigste plattformen for å styrke allianser og integrasjonen mellom de to regionale blokkene. Årets møte går under målsetningen om å "bygge en felles framtid" og har blant annet i hensikt å stimulere til økt handel og investeringer på tvers av de to kontinentene. 

Parallelt med det offisielle toppmøtet, har sosiale bevegelser i Belgia mobilisert til Peoples Summit (folkekongress) i Brussel. Her møtes delegasjoner fra en rekke sosiale bevegelser og organisasjoner fra både land i EU og CELAC, og vil arbeide parallelt til det offisielle toppmøtet. Mobiliseringen i anledning EU-CELAC toppmøtet har som formål å styrke og synliggjøre sivilsamfunnets stemmer, kamper og alternativer, og bruke diskusjonene fra folkekongressen til å påvirke resultatene og utfallet fra toppmøtet.

Latin-Amerikagruppene har fire representanter på Folkekongressen:
Ann Susanne Kulasingam
Christine Parker
Dave Watson
Marianne Gulli

Følg LAG på twitter, instagram og facebook for oppdateringer om hva som skjer i Brussel.

Ann Susanne Kulasingam